Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau

de anisoara in Somon, 30 Apr 2009 | 6281 vizualizari

 

“Buna! Am hotarit totushi sa particip la concursul RETETA MEA”, ne scrie Anishoara din Chisinau. “Bine ai revenit, Anishoara!”, ii raspund Bucatarasii. Anishoara este excelenta “bucatarasha”. Sa-i urmariti retetele…

Reteta Crema delicioasa cu somon este gindita, preparata si aranjata personal de mine. De curind mi-am deschis si un blog in limba romana anishoara.blogspot.com , unde vor fi expuse peste 300 de retete foarte gustoase, unice - din pacate nu am timp sa traduc toate retetele, timpul imi este foarte limitat.
Pagina mea de retete in limba rusa, DIN TOT SUFLETUL PENTRU VOI, este vizitata zilnic de peste 2000-3000 de oameni, iar in 2 ani a fost vizitata de aproape 2 milioane de vizitatori. Voua va doresc sa expuneti cit mai multe retete gustoase si sa atingeti si voi 2000-3000 de vizitari pe zi.

Raspunsul Bucatarasilor: “Multumim mult si succes cu blogul in romana”

 

INGREDIENTE

  • 1 l de lapte
  • 300 ml de smintina sau 2 cutii de iaurt natural
  • 200 gr cascaval
  • 1 ou
  • gelatina
  • 2 catei de usturoi
  • peste rosu sau somon
  • sare
  • piper negru
  • o lingura de otet alb de masa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau:

Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura de otet in laptele fierbinte si se amesteca repede, pina vedem ca laptele se alege brinza si zer. Se toarna laptele intr-o strecuratoare cu tifon si se lasa sa se scurga zerul , dar nu tot, in asa fel , ca sa primim o compozitie moale din brinza si zer.

Gelatina se pune la inmuiat cu apa rece. ( ce vreau sa adaug aici- e greu pt mine sa va recomand anumita cantitate de gelatina pentru ca in fiecare regiune se vinde anumita Gelatina. Priviti ce este scris pe pachetelul care il cumparati. Si puneti mai putina gelatina decit este prescris dupa cantitatea preparata .In cazul dat, eu am folosit pentru aceasta receta 2 foi subtiri de gelatina.)

Se rastoarna brinzica  moale intr-un vas, se adauga 200 ml de smintina sau iaurtul natural,putina sare si piper negru dupa gust si se amesteca bine.
Aparte se zdrobeste usturoiul bine si se pune intr-o cana. Se toarna 2 linguri de lapte si se amesteca bine cu usturoiul, ca laptele sa-si ia gust de usturoi. Se toarna laptele cu usturoiul din cana prin sita peste compozitia de brinza.Usturoiul zdrobit din sita se arunca.

Se adauga undeva 60 grame de cascaval  (olandez in cazul de fata) ras si se pune compozitia in microunda la incalzit pe 1.5- 2 minute la temperatura de 100 grade. Aceasta operatie se face pentru ca sa se topeasca bine cascavalul si sa putem adauga gelatina inmuiata in compozitia calda ..

Se bate totul bine cu mixerul pina primim o compozitie omogena si se toarna in forma (dupa dorinta) . Forma se pune in frigider pe 2-3 ore ca sa se raceasca si sa se prinda.
Se rastoarna pe platou se se orneaza dupa gust.
Aceasta crema se imbina dupa gust cu peste rosu sau  orice tip de peste sarat sau afumat.  Aceasta reteta a fost gindita si preparata de mine la masa de sarbatoare Anul Nou 2009/
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu 4 garnituri